woensdag 27 november 2013

We hebben een mooie avond beleefd

Vandaag hebben alle leerlingen en leerkrachten hun verhalen in geuren en kleuren kunnen vertellen aan de ouders en de aanwezige leerkrachten. We begonnen met een informeel half uur. Iedereen kon een tas thee nemen, een snoepje en kijken naar wat foto's van de reis. Ondertussen hoorden we Turkse muziek op de achtergrond.
Stipt om 19u30 begonnen de leerlingen. Ze waren toch wat zenuwachtig, maar brachten het er zeer goed van af. 
Daarna keken we naar een compilatie van filmpjes. Het was hartverwarmend om de beelden nog eens te zien. Voor de toeschouwers was er heel wat te beleven. Iedereen maakte het mee van op de eerste rij.
Toen was er een verrassing. De Turkse delegatie had een korte video boodschap gestuurd, waarin ze ons nog eens bedankten voor de prettige samenwerking en ons succes wensten voor deze avond.
Nu konden de leerkrachten nog eens benadrukken wat voor een indruk deze reis heeft gemaakt op ieder van hen. De hartelijke ontvangst had wel de grootste indruk gemaakt. Ook de kwaliteit van het programma kwam aan bod. Ofwel de manier waarop de dames werden verwend in het badhuis. De grote plaats die Ataturk nog steeds inneemt in de samenleving, in het onderwijs stemde tot nadenken. Hielp bij het analyseren van informatie die we hier krijgen over Turkije. Kortom niemand kwam op dezelfde manier terug van de reis. 
Schepen Bruno Steegen kreeg daarop de kans om de relatiegeschenken, die we in Emet hadden ontvangen van het bestuur, te overhandigen aan de directie.
Nog een toespraak van de directie en een afsluitend woord vooraleer de leerlingen een poging waagden en de dansvloer bezetten onder het gegalm van Turkse klanken. Hoewel de inzet merkelijk minder was dan in Turkije, ontstonden er toch kortstondig mooie momenten.
Ondertussen werden opnieuw foto's getoond en enkele video's. Hilarisch was ook nu de doortocht van Kobe en Max als gevaarlijke krijgers. Dit en zo veel meer zorgde voor een onvergetelijke ervaring. 
Een speciale vermelding verdienen Noubar en Yasmine die bereid waren om te komen helpen. Zij zorgden ervoor dat niemand zonder drank of snoepje bleef. Ze ruimden alles op. Kortom prachtig werk. Bedankt.
De aanwezige ouders en leerkrachten hebben zichtbaar genoten van ons enthousiasme. Hopelijk krijgt ons team nu nog de nodige versterking om het programma in mei op eenzelfde hoogte te brengen als dit van onze Turkse collega's.
                 

                     








Geen opmerkingen:

Een reactie posten