dinsdag 5 november 2013

Turkije de derde dag

Het extra uur dat we kregen, om een beetje uit te slapen, kwam goed van pas. Tijdens het ontbijt was er een kleine verrassing. Juffrouw Ria is nl. jarig vandaag (naar goede gewoonte verzwijgen we de leeftijd). De leerlingen zongen geweldig en de andere bezoekers keken raar. Daarna kreeg ze een geschenk, dat speciaal uit België werd meegegeven door haar dochter en een leuk kaartje van de collega’s.
Om 10 uur stonden we klaar staan om het logo te kiezen. Elk land had één logo meegebracht. Het Turkse logo won deze competitie. Daarna was er de keuze uit een bezoek aan de plaatselijke bazaar of een verblijf in het hotel. Dries, Jesper, Max, Kobe en Alysé kozen ervoor om te zwemmen en de sauna te gebruiken. Gezien mannen en vrouwen niet samen zwemmen, hebben de jongens zich geamuseerd in het natuurlijk verwarmd water (we logeren niet voor niets in het EMET Thermal Resort & Spa). Eén deel was zeer warm en het tweede gedeelte was nog steeds 37°. Ze vonden het heerlijk. Voor Alysé was het spannend. Heel alleen ging ze naar het vrouwenbadhuis van het hotel. Verschillende vrouwen hebben haar daar wegwijs gemaakt in de lokale gebruiken en haar gewassen. Ze vond het een zeer fijne, verrassende ervaring. Daarna zijn ze allemaal samen in de sauna geweest. Twee beurten, steeds afgewisseld met een ijskoude douche!
Lunch. De gouverneur kwam speciaal naar het hotel om samen met ons te eten. Omdat Ria jarig was heeft ze zichzelf in de namiddag ook nog getrakteerd op een bezoek aan het badhuis en een massage. Om haar niet alleen te laten, offerde haar vrouwelijke collega zich op, om dezelfde behandelingen te ondergaan.
De rest van de groep bezocht het Egrigöz kasteel. Na een korte tocht door het prachtige heuvelachtige landschap kwamen we aan bij de ruïne. Als volleerde berggeiten klommen we naar boven, hetgeen best wel spannend was.
Terug in het hotel genoten de leerlingen van wat vrije tijd. Terwijl de dames nog aan het nagenieten waren, hebben wij een vergadering bijgewoond om o.a. het bezoek aan België in mei 2014 voor te bereiden.

Het avondeten was weer verrukkelijk en de desserts dodelijk. Om 19u30 begon het avondprogramma. Turkije stelde de eigen huwelijksgebruiken voor via een modeshow en twee prachtige toneelstukjes. We leerden dat een botte schaar verholpen kan worden, mits je met geld over de brug komt. Daarna werd er gedanst en deden de deelnemers uitbundig mee. Dat Juffrouw Ria vandaag verjaarde, was ook de organisatie ter ore gekomen. Op het einde moest iedereen weer gaan zitten en zongen we allemaal samen “Happy birthday” en kwam een verjaardagstaart, met 4 kaarsen, uit de hoge hoed. "Mijn grootste verjaardagsfeest ooit", zei ze. Toen begon een bijzondere fotoronde. Iedereen wilde daarbij met iedereen op de foto.
  
 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten