donderdag 24 oktober 2013

Slecht nieuws is goed nieuws

Eén van de bedoelingen van ons project is om mediabelangstelling op te roepen, voor het project zelf en natuurlijk ook voor Europa, dat dergelijke projecten mogelijk maakt.
In de communicatiewetenschappen wordt gesproken over de "agenda setting theorie". Dit houdt in dat de macht van de media ligt in de selectie van onderwerpen, waarover ze berichten. De aandacht die de journalist aan bepaalde onderwerpen geeft, bepaalt onze perceptie van wat belangrijke onderwerpen zijn. 
Ook wij kunnen daarover meespreken. Een tijdje geleden is ingebroken bij ons op school (d.w.z. in de manège van onze school). De volgende dag stond het in de krant. 
Bij aanvang van dit project contacteren we dezelfde krant. Geen reactie. Indien binnen 200 jaar onderzoekers onze media als bron gebruiken, om na te gaaan hoe het eraan toe ging in 2013, zullen ze raar opkijken. Zo veel doodslag, inbraken, verkeersovertredingen enz.. Wat een leven daar en toen.
Gelukkig weten we beter en proberen we met activiteiten zoals deze te werken aan een verstandhouding over de grenzen heen. Deze verstandhouding zorgt op zijn beurt voor ....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten