zondag 25 mei 2014

België dag 1: aankomst gasten

Het is zover. De eerste delegatie wordt in Brussel afgehaald. Met een uurtje vertraging arriveren 6 Poolse leerkrachten en 3 Poolse leerlingen. Ze hebben er een hele busrit opzitten! Na een hartelijke groet begint het programma met een kort bezoek aan Brussel. Natuurlijk kan het Europees parlement niet ontbreken. Na manneke pis en het atomium, keken ze vooral uit naar dit Europees parlement. Het is ten slotte een Comenius project.
Ondertussen arriveerde de Turkse delegatie in Charleroi. Na een tussenstop in Dinant kwamen de Poolse en de Turkse delegatie ongeveer gelijk aan in het hotel. Ook de Litouwers werden verwacht, maar hun vliegtuig had enkele uren vertraging. 
Er kwam een lekkere kebab op tafel en daarna konden de leerlingen van de verschillende landen kennis maken met elkaar via allerlei spelletjes. Dit was een leuk idee van de ouders van Dries. Zij zijn ook speciaal naar Genk afgezakt om het uit te voeren. Bedankt hiervoor.
De leerkrachten hielden ook een eerste korte teamvergadering om te zien of alles in orde is en om het programma van morgen te overlopen. Om de dag af te sluiten bezochten we C-mine by night waar de gasten nog wat uitleg kregen over Genk en het mijnverleden.
Moe maar hopelijk tevreden ging iedereen naar bed. Of toch bijna iedereen ....

 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten